Bolitas de papa y ensalada fácil
Hey everyone, it's Jim, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Bolitas de papa y ensalada fácil. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Bolitas de papa y ensalada fácil is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes delicious. Bolitas de papa y ensalada fácil is something that I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Bolitas de papa y ensalada fácil, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Bolitas de papa y ensalada fácil delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Bolitas de papa y ensalada fácil is 6/8 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Bolitas de papa y ensalada fácil estimated approx 1 hora.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Bolitas de papa y ensalada fácil using 11 ingredients and 19 steps. Here is how you cook that.
En una ocasión la masa de las tortas de papa se deshacía al freír, solución, hacer bolitas. Tienen la menor superficie posible y la estabilidad del cuerpo es mayor que en las tortitas.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Bolitas de papa y ensalada fácil:
- 1 kg papas cocidas
- 4 pzas huevos crudos
- 1/2 taza aceite para cocina
- 250 gr queso Cotija rallado
- Al gusto sal y pimienta molidas
- 2 pizcas nuez moscada
- 1 litro aceite para fritura profunda
- Para la Ensalada fácil
- 1 pza jícama lavada, pelada, en Juliana (1 a 2 mm cada corte)
- 1 pza lechuga italiana (o de otras)
- cantidad necesaria HIerbas diversas, espinaca, arúgula, cilantro.
Instructions to make to make Bolitas de papa y ensalada fácil
- Se cuecen las papas hasta que queden suaves, muy suaves; se pelan y pican en cubos pequeños. Esto facilita el uso del mincer (prensa para papas) o del mazo.
- El mincer es una prensa para papas que tiene tres filtros en distintos tamaños de extrusión.
- Es muy recomendable para que el puré o las tortas de papa queden ligeritas peerooo, en lo personal, esa sensación de trocitos de papa entre el puré me gusta más, por ello uso el mazo.
- Se ralla el queso Cotija y se añade a las papas aplastadas. Yo prefiero un queso maduro pero puedes usar uno más suave como manchego, gouda o edam. Conozco a alguien quien usa queso crema.
- Este queso en particular se maduró por 6 meses, cambiando la bolsa de polipapel cada semana y dejando fuera del refri por unas horas antes de embolsarlo y vuelto a guardar.
- Se añaden los huevos, el aceite, la sal, la nuez moscada y pimienta molida a las papas. Se mezcla por unos 10 minutos hasta que quede homogénea. Hoy tenía unas rebanadas de manchego abandonadas, las piqué y añadí a la mezcla.
- Ayer hizo bastante calor, 30°C, así que metí la mezcla por 10 minutos al refri, hice unas 20 bolitas y volví a meter la mezcla al refri. Esto de manera alternada con el fin que la pasta se mantenga firme y manejable.
- En el litro de aceite bastante caliente se colocan las bolitas, que bien pueden ser tortitas, de papa, hasta dorar. No dejes de mover para evitar que se adhieran unas con otras.
- Doradas al gusto se retiran del aceite y se escurren en un colador.
- Para la Ensalada fácil
1 jícama en juliana (entre 1 y 2 mm cada corte). - Lechugas trozadas en pedazos medianos, se hace con la mano para minimizar la oxidación.
- Hojas varias como cilantro, arúgula, espinaca... igual, trozadas a mano.
- Se agrega ajo en polvo, pimienta y sal al gusto.
- Agregan aceite de oliva, sean generosos, y queso cotija espolvoreado.
- En este caso usamos tomillo, pero pueden variar con albahaca, orégano, romero... igual al gusto.
- Se colocan los verdes en un tazón, se sazonan y revuelven.
- Sirvan bolitas de papa y ensalada a libre demanda.
- Pongan limón para que cada uno añada a su gusto.
- Cocinen y sean felices. Buen provecho.
As your experience and self-confidence expands, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet plan to your individual preferences over time. Whether you want to serve a recipe that uses less or even more active ingredients or is a little bit essentially hot, you can make straightforward adjustments to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes on schedule. As for basic food preparation skills for newbies you do not require to learn them however only if you master some simple food preparation methods.
This isn't a complete overview to fast and simple lunch dishes yet its great food for thought. Hopefully this will certainly get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Speedy Bolitas de papa y ensalada fácil. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment