Pan de muerto tradicional

Pan de muerto tradicional

Hello everybody, it's John, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Pan de muerto tradicional. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Pan de muerto tradicional is one of the most favored of current trending foods in the world. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. Pan de muerto tradicional is something which I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Pan de muerto tradicional, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan de muerto tradicional delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pan de muerto tradicional is 15 a 19 piezas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pan de muerto tradicional estimated approx 2 h 20 min.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Pan de muerto tradicional using 11 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.

El pan de muerto es muy representativo en la gastronomía Mexicana, especialmente en la cocina Oaxaqueña.
Mis bisabuelos, abuelos y papás me han dicho la importancia y significado de esta costumbre y tradición de poner el altar de muertos el día 31 de Octubre, y colocar o adornar con flor de cempasúchil, frutas, comida y el famoso pan.

#altardemuertos

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pan de muerto tradicional:

  1. Masa
  2. 1 K harina
  3. 8 huevos
  4. 200 g mantequilla a temperatura ambiente
  5. 60 g levadura fresca o 30 g levadura seca
  6. 250 g azúcar
  7. 100 g grasa vegetal para trabajar
  8. Decoración
  9. 100 g ajonjolí
  10. Caritas de pan de muerto
  11. 100 ml agua

Steps to make to make Pan de muerto tradicional

  1. Medir y pesar los ingredientes y tener listo la mise en place
  2. En una área firme y limpia realizar un volcán con la harina e irla expandiendo hasta formar un círculo grande.
  3. En el centro añadir levadura, azúcar y mantequilla (la mantequilla debe de estar a temperatura ambiente) y mezclar los ingredientes excepto la harina.
  4. Ya mezclado lo anterior, añadir los huevos y nuevamente mezclar con lo de adentro.
    Ya mezclado, ir incorporando la harina poco a poco sin romper el volcán hasta obtener una masa.
  5. Ya obtenida una masa, se amasará de manera cruzada y cortar o abrir la masa para poder amasar completamente y no solo encima.

    Dato: Si la masa está un poco seca, embarrar grasa vegetal en las manos y trabajar con la masa.
  6. Amasar hasta que la masa esté semi elástica (no amasar de más si no la masa se puede endurecer y al momento de elevar u hornear puede quedar pesado o comprimido el pan).
  7. Ya lista la masa, dejar reposar o elevar durante unos 20 minutos o hasta que aumente su volumen al doble de lo que está y tapar con un trapo.
  8. Ya elevada la masa, se debe ponchar o sacar un poco el aire sin ejercer mucha fuerza.
    Antes de empezar a realizar la figura del pan, se debe precalentar el horno a 180°.
  9. Cortar la masa en cantidades iguales y hacerlas en bolitas (la parte sueva o lisa dejar encima mientras que la parte rasposa va hacia dentro).
  10. Ya listas las bolitas de masa, con una brocha de silicona mojar con un poquito de agua por encima, luego pasarlas en el ajonjolí para impregnar.
  11. Con ayuda de un cuchillo, realizar por encima un corte a la mitad de la bolita de masa y abrir un poco para colocar la carita.
  12. En una charola colocar papel encerado, papel estrella o grasa vegetal para que el pan no se pegue.
    Colocar a una distancia las bolitas de masa para evitar que al momento de esponjar no se peguen entre sí
  13. Retirar el pan del horno cuando la base del pan esté cocido y encima tomen un color marrón bajo.
  14. ¡Listo! Podremos disfrutar el pan de muerto, de preferencia acompañar con chocolate de agua o leche.

As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet regimen to your individual preferences in time. Whether you wish to serve a dish that uses less or even more components or is a little bit essentially hot, you can make straightforward modifications to accomplish this objective. In other words, begin making your recipes in a timely manner. As for basic cooking skills for beginners you don't need to learn them but only if you understand some simple food preparation methods.

This isn't a total overview to fast and very easy lunch recipes yet its great food for thought. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many square meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Perfect Pan de muerto tradicional. Thanks so much for reading. I am confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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