Pastel de carne
Hello everybody, it's me, Dave, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Pastel de carne. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Pastel de carne is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes delicious. They're fine and they look fantastic. Pastel de carne is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pastel de carne, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel de carne delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pastel de carne is 30 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Pastel de carne using 18 ingredients and 15 steps. Here is how you can achieve it.
El pastel de carne es un platillos muy tradicional y antiguo de Sola de Vega, se acostumbra a servirlo principalmente en las bodas. Se sirve después de la sopa y antes del mole.
#tradicional
Ingredients and spices that need to be Take to make Pastel de carne:
- 1 kg carne pollo
- 1 kg carne de cerdo, yo utilicé lomo
- 2 cabezas ajo
- 12 huevos duros
- 5 tomates
- 50 g. De almendras
- 2 kg maíz amarillo
- 20 g canela
- 20 g. De cominos
- 20 g. De clavo
- 20 g. De orégano
- 20 g. De tomillo
- 1/4 de kg de azúcar
- al gusto Sal
- al gusto Pimienta
- 1 kg manteca
- 1 rollo de perejil
- 50 g. De pasas
Steps to make to make Pastel de carne
- Una noche antes, poner a cocer el nixtamal.
Lavarlo bien previamente y cocerlo con un poco de cal. - Mientras el nixtamal está listo, hacer el picadillo.
Para esto primero vamos a cocer los huevos para que queden duros y calentar un poco de agua para quitarle la piel a las almendras. - Prepararemos los demás ingredientes. Picar el tomate en "gajos" y también picar finamente el ajo y la cebolla
- Mientras, ya se debieron haber cocido los huevos, retirarlos del fue y una vez afuera, separaremos las yemas de las claras. Por ahora solo ocuparemos las claras, reservar las yemas.
- En un recipiente mezclar el tomate picado, las almendras, las pasas, el ajo, la cebolla y la mitad de la canela.
- Aparte vamos a deshebrar la carne de pollo y de puerco previamente cocida con sal, cebolla, ajo y hierbas de olor.
- En una chilmolera, moler los condimentos: la pimienta, orégano, tomillo, clavo y comino.
- En una cacerola, calentar 2 cucharadas de manteca y ahí freír el tomate, la cebolla, el ajo, la canela, las pasas y las almendras y a su vez, agregar el perejil.
- Esperar que se frían unos minutos y enseguida agregar dos cucharones de caldo, empezar a sazonar con la sal y agregar la mitad de el azúcar.
- En el primer hervor, agregar las especias y más caldo; en el segundo la carne y más caldo y en el tercero las claras del huevo.
Probar, retirarlo del fuego y dejarlo reposar durante la noche. - Al otro día, lavar el nixtamal 2 o 3 veces, escurrirlo y molerlo en el molino, tiene que quedar un poco entero y seco.
- Con el maíz ya molido vamos a preparar una masa.
Moler el resto de la canela y agregarlo junto con 3 tazas de caldo, el resto de la manteca, el resto de el azúcar, sal y las yemas del día anterior. Amasar muy bien. - En una cazuela de barro poner manteca y un poco de esta masa alrededor de ella y en el fondo.
Después agregar un poco del picadillo, poner otra capa de masa y picadillo y cubrir con el resto de la masa. - Poner en carbón la cazuela a fuego muy bajo y tapar con un comal de barro, encima del comal también llevará un poco de brazas.
- Es muy importante que tenga poco fuego.
Observarlo constantemente y moverlo, si se requiere agregarle más manteca.
En aproximadamente 1 hra ya esta cocido.
Servir caliente. 😋
As your experience and also self-confidence expands, you will locate that you have much more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual preferences in time. Whether you wish to offer a dish that utilizes less or even more components or is a bit basically spicy, you can make easy changes to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes on time. When it comes to basic food preparation abilities for beginners you don't need to learn them yet only if you master some simple food preparation methods.
This isn't a total guide to quick and simple lunch dishes but its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Prepare Speedy Pastel de carne. Thanks so much for your time. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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