Arroz blanco con verduras y plátano macho

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Arroz blanco con verduras y plátano macho. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Arroz blanco con verduras y plátano macho is one of the most well liked of current trending meals on earth. It is appreciated by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes delicious. They're fine and they look wonderful. Arroz blanco con verduras y plátano macho is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Arroz blanco con verduras y plátano macho, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz blanco con verduras y plátano macho delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz blanco con verduras y plátano macho is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Arroz blanco con verduras y plátano macho using 8 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
Un recuerdo de mi niñez, me encanta acompañarlo con plátano macho. Es mi arroz favorito porque es fácil y combina con muchas comidas, pescado, adobo, moles, mole de olla, pipian, albóndigas, picadillo. En fin, mi favorito.
Ingredients and spices that need to be Get to make Arroz blanco con verduras y plátano macho:
- 1/2 kg arroz
- 9 tazas agua a temperatura ambiente
- 2 zanahorias medianas picadas en cubitos
- 300 gr chícharos
- 2 ramitas epazote
- 1/4 cebolla
- 2 dientes ajo
- c/n plátano macho frito (opcional)
Steps to make to make Arroz blanco con verduras y plátano macho
- Limpiar y lavar el arroz hasta que ya salga el agua limpia. Dejar escurrir al menos 1 hora.

- Ponemos a cocer la zanahoria y los chícharos con un poco de agua hasta que estén suaves pero no demasiado cocidos. A mí me gusta con muchos chícharos pero pueden disminuir la cantidad sólo por un puñito.

- Licuar la cebolla y los ajos en 3 tazas de agua con sal de grano al gusto. Yo usé 1 cucharadita solamente. Si los ajos son muy grandes utilizar sólo 1.

- Calentar suficiente aceite en una cacerola extendida, no importa que sea muy grande y sobre espacio. Yo agregué aproximadamente 4 cucharadas de aceite pero es opcional la cantidad. Debe estar bien caliente la cacerola antes de vaciar el arroz.

- Una vez que vaciamos el arroz, movemos de inmediato con una palita de madera, de forma que se integre el aceite con el arroz. Dejar dorar pero no demasiado, no debe quedar amarillo. Con fuego alto lo dejé menos de 5 minutos.


- Vaciar el agua con ajo y cebolla y mezclar suavemente. Agregar las ramas de epazote y 5 tazas más de agua o 6 de preferencia. Aunque la teoría es que son dos tantos de agua por 1 de arroz, este queda muy rico si dejamos un poco más de agua.

- Al primer hervor agregar las verduras, si les quedó un poquito de agua se le puede agregar también. Es opcional dejar el agua de las verduras, las mías quedaron sin agua entonces no agregué más.
Bajar a la flama más baja y tapar.
- Después de 10 minutos, rectificar de sal y se puede mover sólo una vez para distribuir bien las verduritas. No mover de más porque se nos puede batir. Dejar cocer por 10 minutos más cuidando que no se acabe el agua y apagar cuando todavía le quede un poquito de agua a la cacerola.

- Freír plátanos machos, servir y decorar. ¡Una delicia!
As your experience and self-confidence expands, you will certainly locate that you have extra natural control over your diet regimen as well as adapt your diet to your individual tastes with time. Whether you intend to serve a dish that makes use of less or even more components or is a bit more or less zesty, you can make easy adjustments to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes on schedule. When it comes to standard cooking skills for newbies you don't require to discover them yet just if you grasp some basic food preparation strategies.
This isn't a full guide to quick and also easy lunch recipes yet its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Simple Way to Prepare Any-night-of-the-week Arroz blanco con verduras y plátano macho. Thanks so much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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